Yusuf Dündar

ELECO 2016

Bu yazımda sizlere her yıl Bursa’da düzenlenen ELECO (Elektrik – Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Konferansı) hakkında bilgi verip tecrübelerimi aktaracağım. Bu sene benimde katıldığım ELECO 2016 ile ilgili bu yazımın öğrenci arkadaşlara yol gösterici olmasını umuyorum.

Nedir?

ELECO çift yıllarda ulusal tek yıllarda ise uluslararası olmak üzere EMO, Uludağ Üniversitesi ve İTÜ tarafından Bursa’da düzenlenen bir konferanstır.

eleco2
kaynak: emo.org.tr

Konferansın amacı elektrik, elektronik ve biyomedikal mühendisliği alanında üniversite ve endüstride çalışan araştırmacıları bir araya getirerek çalışmalarını sunmalarına ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmaktır.

Akıllı Şebeke ve Sistemler, Algılayıcılar, Aydınlatma Sistemleri, Bilgisayar, Biyomedikal, Elektronik, Enerji, Haberleşme, Kontrol,  Yazılım, ve Yenilenebilir Enerji gibi bir çok konuda 3 gün boyunca düzenlenen çeşitli oturum, panel ve sergiler ile Türkiye’nin birçok yerinden gelmiş çeşitli şirket yöneticileri ve akademisyenler ile temas kurabileceğiniz bir etkinlik.

Nasıl Başvurulur?

ELECO için bildiriler kendi sitesi üzerinden yükleniyor. Konferansın kapsadığı konular ile ilgili bildirinizi uluslararası makale kurallarına uygun bir şekilde yazıp sisteme yükledikten sonra tek yapmanız gereken sonuçların açıklanmasını beklemek. Bu sene yaklaşık 2 ay sonra konferansa kabul edilen bildiriler açıklandı.

Sözlü sunum veya poster sunumu olmak üzere iki çeşit şekilde kabul alabiliyorsunuz. Ben sözlü sunum şeklinde kabul aldım. Nesnelerin İnterneti için Sistem Tasarımı isimli oturumda bilgisayar üzerinden sunumumu gerçekleştirdim. Tüm konferansın programına aşağıdaki resimlerden göz atıp konferansın içeriği ile ilgili ayrıntılı fikir sahibi olabilirsiniz.

Neden Başvurmalıyım?

ELECO’ya başvurmanızı tavsiye etmemin en büyük nedenlerinden biri ELECO’nun IEEE ile anlaşması olması ve sunumunu yaptığınız bildirinin makale halinin IEEE Explore veri tabanında yer alacak olması. IEEE Explore en büyük online makale veri tabanlarından biri. Özellikle son sınıf  ve devamında yüksek lisans düşünen öğrenciler için bu mükemmel bir fırsat. Ben ELECO’ya bitirme tezi için yaptığım proje ile başvurdum ve kabul aldım. Gidip gördüğümde benim gibi birçok son sınıf öğrencisinin aynı şekilde kabul aldığını ve orada projelerini sunduklarını gördüm.

Bir yayınınızın olması hem yüksek lisans için hem de iş görüşmeleri için mezuniyet sonrasında sizi bir adım ön plana çıkartacak bir ayrıntı. Tek yapmanız gereken IEEE makale formatına uygun şekilde projenizi yazmak.

eleco
kaynak: emo.org.tr
Bir diğer nedeni ise sunum yaptığınız salonda o konu hakkında bilgili akademisyenler ve yöneticiler sizi izliyor oluyor. Buradan alacağınız geri dönüşler projenizin geleceği açısından çok önemli. Ayrıca sağlayacağınız network ile ticari bir ürün haline getirmek istediğiniz bir projeniz var ise size yeni yollar açabiliyor.

 

Önümüzdeki yıl yani 2017 yılında yapılacak ELECO uluslararası olacağı için sunumlar İngilizce olacak. Bunu göz önünde bulundurarak başvuru tarihleri ile ilgili bilgiyi eleco.org.tr adresinden takip etmeyi unutmayın.

Son olarak konferansa sadece bildirisi olanlar değil herkes katılabiliyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla dışarıdan da birçok katılım vardı özellikle gençlerden yoğun bir ilgi vardı. Konferans programı açıklandıktan sonra inceleyip ilginizi çeken oturumlara gitmenizi öneririm. Her türlü sorunuzu özelden veya yorumdan sorabilirsiniz.

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sosyal Medya

Beni sosyal medya üzerinden takip edebilir her türlü soru ve görüşlerinizi iletebilirsiniz.